• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.10.2016

Otvorena obnovljena kino sala Doma kulture "Edhem Mulabdić"

Francuska ambasadorica u Bosni i Hercegovini gđa Claire Bodonyi i direktorica regionalnog ureda UNESCO-a za Evropu, gđa Ana Luiza Thompson de Flores svečano su otvorile obnovljenu kino salu Doma kulture "Edhem Mulabdić" uz prisustvo načelnika Maglaja, Doboja i Šamca, predstavnika lokalne vlasti i drugih gostiju.

"Danas na upotrebu i korištenje predajemo vam objekat vrijedan preko 300 hiljada eura, reprezentativan prostor koji treba da služi za zbližavanje ljudi, promociju kulture i jedinstva u različitosti po čemu je ovo mjesto i poznato. Iskrenu zahvalnost dugujemo francuskom narodu" , ističe Općinski načelnik Mehmed Mustabašić.

Ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, gđa Claire Bodonyi ponosna je na dosadašnji rad i konačan izgled obnovljenog objekta. Sretna je što kultura nije stala u našem gradu, već opstala i aktivnosti koje su bile unutar Doma kulture "Edhem Mulabdić" mogu nastaviti sa svojom apsolutnom realizacijom. Pozorišne predstave i filmske projekcije ponovo će zablistati u Maglaju.

"Zajedno sa UNESCO odlučili smo da radimo na obnovi kulturnih objekata, jer kultura ne prestaje nego ostaje i preživljava u svim uslovima. Pomogli smo obnovu ovog objekta i da znate da će ona biti jedna od najmodernijih u Bosni i Hercegovini. Pred vama je mnogo dobrih filmova" , ponosno ističe ambasadorica gđa Claire Bodonyi.

Tokom svečanosti svoj doprinos dao je i Kamerni muzički ansambl osnovne muzičke škole iz Maglaja. U sklopu ceremonije prisutni su imali priliku pogledati projekciju francuskog filma "Želim biti glumica" i otvaranje fotografske izložbe "Ici prochainement".