• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.09.2016

U Sarajevu potpisani novi ugovori sa Službom za zapošljavanje ZDK

Potpisana su dva ugovora sa Službom za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona u uredu Helene Lončar, direktorice Federalnog zavoda za zapošljavanje. Prema njenim riječima, Služba iz Ze-do kantona prednjači u potpisivanju ugovora po Uredbi Vlade FBiH, ali svoju hiperaktivnost u radu pokazuje i kroz izradu vlastitih projekata što može služiti za uzor i drugim službama u FBiH.

Predstavnici Službe, Marinko Kelavić direktor i Emir Džafić, predsjednik Upravnog odbora nisu krili svoje zadovoljstvo zbog projekata koji će doprinijeti boljim uvjetima upošljavanja i samoupošljavanja na području Zeničko-dobojskog kantona. Projektima „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ i „Registracija, pokretanje i poslovanje djelatnosti samostalnog poljoprivrednog proizvođača“ želi se dodatno educirati i potaknuti nezaposlene osobe da pokreću vlastite biznise, a naročito u poljoprivredi za što još ima otvorenih javnih poziva i prilično dosta neutrošenih sredstava.

Služba za zapošljavanje će oba svoja projekta realizirati u svih dvanaest općina Ze-do kantona sa općinskim službama za privredu i drugim partnerima. Ukupna vrijednost projekata je 35.771 KM, a sufinansiranje Federalnog zavoda za zapošljavanje iznosi 23.000 KM.