• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.09.2016

Pekara "Elma" – miris koji mami

Jedan od mladih maglajskih poduzetnika, koji je još prije dvije godine odlučio promijeniti svoju budućnost privatnim biznisom jeste pekar Amir Burejić. On je primjer kako snovi postaju stvarnost, samo ukoliko ste spremni i hrabri da ih ostvarite po svaku cijenu.

Pekara „Elma“ se nalazi na periferiji starog dijela grada, preko puta Jusuf-pašine džamije Kuršumlije. Svi proizvodi se prave ručno i peku u pećnici na drva. To je ono što ih razlikuje i izdvaja od mnogih pekara. Slast hljeba ili lepine se najbolje osjeti kada se ispeče na stari, tradicionalan način.

Obzirom da je Burejić godinama radio kao pekar, svoje dugogodišnje iskustvo sada primjenjuje na svoj način, a koliko to ljudi cijene i poštuju, govori činjenica da sve što se ispeče to se i proda.

"Dosta mi je više bilo raditi za drugoga, dati sebe, a zauzvrat ne dobiti ništa. Smatram da je otvaranje pekare ono na što se ponosim, jer svako od nas ima potrebnu za ukusnim, svježim i kvalitetnim hljebom. To je nešto što nikada neće izgubiti značaj, a samim time i ja mušterije", ističe Burejić.

U budućnosti planira proširiti posao, zaposliti još radnika i boriti se da njegov rad bude poštovan, a kupci još zadovoljniji. Svi koji žele okusiti slast pravog bosanskog hljeba, lagahnim koracima ka pekari “Elma“.