• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.02.2012

Obavještenje iz službe Civilne zaštite Općine Maglaj

Zbog obilnih sniježnih padavina koje su zadesile gotovo cijelu državu BiH pa i našu općinu, došlo je do zatrpavanja putnih i drugih komunikacija. Glavne putne komunikacije, kao i većina lokalnih su uglavnom očišćene i osigurano je nesmetano odvijanje saobraćaja, izuzev autobuskog na pravcima G. Bočinja, Straište, G. Ulišnjak, Oruče, Ravna i Rakovac.
Ovim putem skrećemo pažnju građanstvu da obavezno moraju očistiti prilaze svojim stambenim i poslovnim objektima kao i staze koje prolaze kraj njih i kojima se služe pješaci.
Takođe skrećemo pažnju građanima da prate stvaranje ledenica na krovovima kuća i stambenih zgrada koje mogu predstavljati realnu opasnost po njihovu sigurnost, te da ih blagovremeno uklanjaju da ne bi došlo do njihovog padanja na prolaznike.

Inače, prema izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite Općine Maglaj stanje na području općine Maglaj jutros u 7,40 sati je bez padavina uz slabiju oblačnost, temperatura u 7,30 je bila -14 0C. Vodostaj rijeka je u redu (veliki nanosi leda ispod gradskog mosta).
Sabdjevanje električnom energijom i vodom je redovno. Stanje na putevima: na magistralnom putu M-17 i regionalnim putevima saobraćaj se odvija bez zastoja, kao i na lokalnim putevima osim dionica prema Straištu, Oručama, Rakovcu, G. Bočinji i G. Ulišnjaku gdje se ne odvija autobuski saobraćaj zbog snijega.



Prema informaciji iz Službe hitne medicinske pomoći bilo je 24 pregleda, vanrednih intervencija nije bilo. Vatrogasci nisu imali intervencija.