• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.07.2016

Dodjela bespovratnih sredstava za voće i mlijeko

FOTO:Ilustracija

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) objavio javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačkim organizacijama (PO) u sektoru jagodastog voća i sektoru mljekarstva.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti paket Javnog poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta na stranici farmabih.ba. Zahtjevi moraju biti dostavljeni u ured USAID/Sweden FARMA II projekta u Sarajevu ili Tuzli, ne kasnije od 16:00 sati, na dan 15. septembra 2016.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativni sastanak 16. augusta 2016. godine u 11:00 sati (za sektor jagodastog voća) i 17. augusta 2016. godine u 11:00 sati (za sektor mljekarstva), na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Sastanak će se održati u uredu projekta u Sarajevu, Fra Anđela Zvizdovića 1, UNITIC B, 18 sprat (dolazak potvrditi putem e-maila do 10. augusta u 11:00 sati). Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju ovom sastanku.

Sva pojašnjenja i uputstva će biti objavljena putem e mail adrese grants@farmabih.ba ili na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.