• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.06.2016

Vrijedna donacija Hayat TV-a za Spomen park „Velika Kuća“

Delegacija Hayat televizije i emisije „Ispuni mi želju“ boravila je u gradu Maglaju, a povod dolaska bilo je uručivanje vrijedne donacije za izgradnju Spomen parka ubijenoj djeci sa područja općine Magaj, u periodu od 1992. do 1995. godine. Donacija Hayat TV-a predstavljala je građevinski materijal i sportsku opremu (košarkaške i odbojkaške lopte od ELAN-a)

Udruženje građana civilnih žrtava rata (UG CŽR-a), u saradnji sa općinom Maglaj, glavni je inicijator u izgradnji Spomen parka. Predsjednik Upravnog odbora UCŽR-a općine Maglaj, gdin. Jasmin Insanić, posebno se zahvalio Hayat televiziji na velikoj pomoći općini Maglaj, ne samo na vrijednoj donaciji za Spomen park, već i onda kada su poplave zadesile naš grad.

"Veliko hvala Hayat televiziji na pomoći koju konstantno pružaju građanima općine Maglaj, kako kroz svoju emisiju „Ispuni mi želju“, tako i u poplavama, ali i sada. Hvala ljudima, koji su posredstvom vaše emisije, donirali novac i uključili se u finansiranje izgradnje Spomen parka. Hvala i na ovim loptama, koje će predstavljati glavni rekvizit u dječijim rukama prilikom igranja na ovom igralištu."



Pomoćnik Općinskog načelnika, Jasmin Devedžić, također se zahvalio predstavnicima Hayat TV-a na dolasku u Maglaj, donaciji za Spomen park, kao i na svemu što su dosada uradili za grad. Naglasio je kako Općina Maglaj i njeni građani to nikada neće zaboraviti.

U Udruženju civilnih žrtava rata napominju još jednom građane grada da će se u petak, 03.06.2016. godine, sa početkom u 19h, odigrati humanitarna rukometna utakmica između RK „Maglaj“ i Humanitaraca (bivši reprezentativci, članovi premijerligaških klubova). Sav prihod od ulaznica ide za izgradnju Spomen parka djeci Maglaja stradaloj u ratu.