• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.05.2016

Talijanska ambasada donirala plastenike maglajskim poljoprivrednicima

Ambasada Republike Italije u BiH, na čelu sa ambasadorom Ruggerom Corriasom, a u saradnji sa Općinom Maglaj, obezbijedila je vrijedne donacije za maglajske poljoprivrednike, koji su u majskim poplavama prije dvije godine, pretrpili velika stradanja svojih usjeva. Ambasada je za, ukupno 59 poljoprivrednika, obezbijedila nove plastenike, a sve u okviru projekta „Rekonstrukcija i razvoj nakon poplava u maju 2014. godine, Cap. 2182 Aid n. 10396“. U prvoj fazi dodijeljeno je ukupno 29 plastenika, onim poljoprivrednicima koji su se prijavili na Konkurs „Podrška socio-ekonomskom oporavku poljoprivrednog sektora Općine Maglaj, koji je pretrpio posljedice od poplava u maju 2014. godine.“ Ostalih 30 poljoprivrednika svoje plastenike će primiti 24.05.2016. godine.

Ambasadu Republike Italije u Maglaju su predstavljali projekt menadžer i jedan od pomoćnika Ambasadora, gdin. Marco Zecchinato, te tehnički sekretar u Ambasadi, gđa. Đana Sulejmanović. Prije samog uručenja sredstava korisnicima, potpisan je ugovor o primopredaji između Ambasade Republike Italije, Općine Maglaj i svih poljoprivrednika.

Plastenici namijeneni poljoprivrednim proizvođačima su površine 50 m2, dok će jedan korisnik dobiti plastenik od 30 m2. Dobavljač plastenika je ITC d.o.o Zenica.

Listu poljoprivrednika možete pogledati ovdje: Download