• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.05.2016

Prva osnovna škola Maglaj obilježila Dan škole

Prigodan kulturno-zabavni program danas je obilježen u holu "Prve osnovne škole" Maglaj, koja danas slavi svoj 65 rođendan. Svečana manifestacija upriličena je za prisutne goste, nastavnike, uposlenike škole, učenike i roditelje.

Svečanom programu povodom Dana škole prisustvovao je i Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, zajedno sa nekoliko svojih saradnika. Pored Općinskog načelnika, svečanoj manifestaciji prisustvovali su i ostali direktori osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj, učenici tih škola, ali i prijatelji sponzori, koji potpomažu kvalitetnom funkcionisanju ovu javne ustanove.

Direktor Prve osnovne škole, gdin. Admir Gračić pozdravio je prisutne, uz prisjećanje na preminule zaposlenike škole, Mesuda Salkića i Muniba Čaušića. Tokom programa uručene su plakete jubilarcima sa najviše godina radnog staža, koji su dali veliki doprinos ovoj školi. Za 10 godina staža plakete su dobile Adnela Šehić-Delić, Amra Mehinagić i Indira Jugović. Za 20 godina Mirnesa Kolonić, Emin Zukić, Selma Mustabašić, Lejla Šahbaz, Edina Međić, Ermelina Smajlagić, Mubera Havić i Emin Terzimehić. Plaketu za 40 godina rada dobila je pomoćnica direktora, Ezana Lošić. Direktor škole je javno pohvalio cijeli kolektiv sa najuspješnijim polugodištem u posljednjih nekoliko godina, kao i uspjehe učenika sa odličnim rezultatima i brojnim prvim mjestima na općinskim i kantonalnim takmičenjima.

Čestitkama za Dan škole se pridružio i Općinski načelnik, Osnovna škola "Maglaj", Osnovna škola "Novi Šeher", Gimnazija "Edhem Mulabdić", te "Mješovita srednja škola".