• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.05.2016

Općinski načelnik uručio zahvalnice Udruženju DHD iz Zavidovića

Udruženje DHD (Dobročinstvo – Humanost – Darežjivost) iz Zavidovića samo je jedno od mnogobrojnih prijatelja, koje je naš grad stekao tokom poplava, koje su zadesile naše grad, tačno prije dvije godine. Povodom toga, a kao znak velike zahvalnosti, zbog velike pomoći ovog udruženja građanima grada Maglaja, Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, primio je danas predstavnike Udruženja i lično im se zahvalio.

Predstavnici Udruženja DHD, na čelu sa predsjednikom Udruženja, gdinom. Nuraga Fojnicom, zahvalili su se načelniku na srdačnoj dobrodošlici i zahvalnici, koju im je uručio.

"Udruženje DHD je relativno mlado udruženje, koje je najviše aktivno u Ze-do kantonu. Od proteklih poplava koje su zadesile Vaš grad, dosta smo aktivni i na općini Maglaj. Pretežno se baziramo na pomaganju starih i iznemoglih osoba, djece sa posebnim potrebama, samohranih majki, višečlanih porodica, kako u ishrani, higijeni, vodovodnim priključcima,nabavci stoke. Učestvujemo i u raznim projektima, a imamo i svoju facebook stranicu DOBRA DJELA TAJNA USPJEHA, gdje omogućujemo svima da prate naš rad."

Općinski načelnik čestitao je Udruženju na njihovom humanitarnom radu, pomaganju onih kojima je neophodno, kao i na velikoj pomoći svim građanima općine Maglaj u periodu poslije poplava. Naglasio je da općina Maglaj prati njihov humanitarni rad, a zahvalnice predstavljaju samo mali znak pažnje za nesebičnu pomoć.

Humanitarno udruženje DOBROČINSTVO HUMANOST I DAREZLJIVOST „DHD» je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, čija je posebnost, u odnosu na druge humanitarne i druge organizacije, da djeluje u interesu svih marginaliziranih grupa, uključujući porodice u stanju socijalne potrebe, a posebno djecu iz takvih porodica, stara i iznemogla lica, djecu i odrasle, kojima je novac potreban za liječenje, kao i sve druge grupe, koje su na neki način izdvojene iz društva.