• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.05.2016

Čestitke u povodu 9. maja

Povodom praznika, koji padaju na današnji datum (09.05.), Općina Maglaj, Predsjedavajući OV i Općinski načelnik upućuju čestitke svima slavljenicima.

U povodu 09.05. - Dana pobjede nad fašizmom, antifašistima Maglaja i Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke. Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na 09.05.1945. godine, kada je u Evropi završen Drugi svjetski rat, u kojem je stradalo više miliona ljudi.

9. maj se obilježava i kao Dan Europe, kako je odlučeno na Samitu lidera EU u Milanu 1985. godine. Na ovaj dan, 1950. godine, učinjen je prvi korak ka stvaranju onoga što mi sada poznajemo kao Europsku uniju.

Današnji dan je i Dan Zlatnih ljiljana i ovom prilikom svim dobitnicima najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljani i Zlatna policijska značka čestitamo njihov dan. Nećemo i ne smijemo zaboraviti ove ljude koji su obilježili vrijeme koje je bilo najteže, ali i najsjajnije u historiji Bosne i Hercegovine.

Ovaj 9. maj svojim danom obilježava i medijska kuća Radio Televizija Maglaj, tj. danas je punih 45 godina od početka rada Radija Maglaj. Radio Maglaj je dio RTV Maglaj i u eteru je od 1971. godine, putem frekvencije 94 MHz (signalom pokriva Maglaj, Žepče, Zavidoviće, Doboj – jug i velike djelove Doboja i Tešnja). Emituje domaću i stranu muziku, kao i informativni program. Koristimo se prilikom da čestitku uputimo svim zaposlenicima, koji, uprkos ovom teškom vremenu, nastoje doći do svojih slušalaca i gledalaca, kada su sretni ili tužni, u nevolji ili sreći, dijeleći sa nama njihove sudbine i priče.

Današnji dan je poseban i za Osnovnu školu „Maglaj“, koja danas slavi Dan škole. Sve najljepše i još mnogo dobrih rezultata u učenju i vladanju želimo i učenicima i nastavnicima Osnovne škole "Maglaj" u povodu njihovog dana.

PREDSJEDAVAJUĆI OV
Marko Zelić

OPĆINSKI NAČELNIK
Mehmed Mustabašić, prof.