• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.05.2016

Općinski načelnik razgovarao sa mještanima MZ Kosova

Mještani Mjesne zajednice Kosova danas su održali sastanak sa Općinskim načelnikom, Mehmedom Mustabašićem. Cilj posjete mještana MZ Kosova je rješavanje problema u smislu stambenog zbrinjavanja nakon stradanja u klizištu 2014. godine.

Općinski načelnik jučer je u Sarajevu prisustvovao sastanku sa načelnicima ostalih Općina koje su stradale u poplavama. Zaključak sastanka je da su prioriteti 17 kuća sa maglajske Općine. Kako je navedeno na jučerašnjem sastanku isplata novca bi bila do kraja mjeseca maja.

"Na poziv Premijera FBiH održan je drugi po redu sastanak. Dogovorena je sanacija kuća po prioritetima, a to je trenutno 17 kuća MZ Kosova. Želim da svi ovdje prisutni budete svjesni da ću, šta god Vi odlučili, biti uz Vas i Vaše odluke", ističe Općinski načelnik.

Konačna odluka mještana MZ Kosova, nakon svih obećanja koja su data od nadležnih, je da su se odlučili za blokiranje zgrade Općine Maglaj. Blokada je najavljena za 09.05.2016. godine od ranih jutarnjih sati do ispunjenja zahtjeva, kao znak protesta.