• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.04.2016

Čestitka povodom Dana Armije RBiH i Dana oslobođenja Maglaja u II svjetskom ratu

Bosna i Hercegovina, u petak, 15.04.2016. godine, obilježava 24. godišnjicu od formiranja Armije Republike BiH. O uspjesima bh. kćeri i sinova daleko se čulo i to je priča o kojoj treba pričati svaki dan, a ne samo povodom godišnjice. Naša stalna obaveza je da budemo dostojni žrtava, koje su se nesebično borile za slobodu koju sada imamo. Mi, sudionici tog vremena, to najbolje znamo. Dan kasnije, 16. aprila, obilježit će se i 71. godišnjica oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu. Više od sedam decenija ovaj dan slavimo kao jedan od najznačajnijih i najvrijednijih datuma naše općine. Uspjesi i hrabri poduhvati, vrijedni odbrane maglajskog prostora i života dostojnog čovjeka, nikada neće pasti u zaborav.

U znak sjećanja na uspjehe Armije RBiH i hrabrost maglajskih ljiljana, održat će se Svečana akademija i prigodan kulturno - zabavni program, u petak, 15.04.2016. godine, sa početkom u 10:15 sati u sali Općinskog vijeća općine Maglaj. Prije početka svečanosti, u 10 sati, bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralno spomen-obilježje šehidima, poginulim braniocima i civilnim žrtvama rata, kao i podizanje zastava Armije RBiH i Bosne i Hercegovine.

Koristimo priliku da braniocima, njihovim porodicama i svim građanima naše općine čestitamo 15. april – Dan Armije RBiH i 16. april – Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu.


PREDSJEDAVAJUĆI OV
Marko Zelić

OPĆINSKI NAČELNIK
Mehmed Mustabašić, prof.