• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.04.2016

Općina Maglaj uplatila 10.000 KM za Spomen park

Općina Maglaj, na čelu sa Općinskim načelnikom, Mehmedom Mustabašićem, ponovo je finansijski podržala izgradnju Spomen parka za ubijenu djecu na području općine Magaj, u periodu od 1992. do 1995. godine. Na račun Udruženja građana civilnih žrtava rata općine Maglaj, Općina je uplatila 10.000 KM, kako bi se nastavili radovi na izgradnji igrališta za djecu, predviđeni projektom „Velika kuća“, te sačuvala uspomena na 57 prerano ugašenih mladih života.

Podsjetimo, radovi na izgradnji Spomen parka bili su obustavljeni, pošto je za njegov konačan završetak potrebno bilo dodatnih 30.000 KM. Kako kažu u UG CŽR općine Maglaj jako su zahvalni Općini na ovoj pomoći koja im je omogućila da nastave radove, ali da bi se oni uspješno priveli kraju, potrebno će biti obezbijediti i ostatak novca. Izvođač radova je DKM Gradnja d.o.o. Maglaj.

U Udruženju civilnih žrtava rata žele se još jednom zahvaliti svim svojim prijateljima na pomoći, te ponovo pozivaju sve privredne subjekte, kao i sve dobre ljude, da pomognu završetku izgradnje ovog Spomen obilježja.