• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.03.2016

Održana informativno – edukativna radionica za žene

Centar za pravnu pomoć Zenica organizovao je informativno – edukativnu radionicu za žene u prostorijama Centra za socijalni rad Maglaj. Cilj ovakve radionice bio je da se ukaže na sve veći problem zaštite žena u porodici, kao i kako se boriti protiv nasilja.

Predavačice, gđa. Selma Badžić i Duška Andrić, predstavice Centra za pravnu pomoć ženama Zenica, željele su kroz interaktivno predavanje upoznati sve prisutne sa pravima i načinima zaštite od rodno zasnovanog nasilja sa osvrtom na zaštitu virtuelnog nasilja. Kako su istakle, najbitnije je se upoznati sa svojim pravima, zapamtiti ih i koristiti.

Prisutne na predavanju izašle su jako zadovoljne, sposobne da razmisle o svojim mogućnostima i stavu prema nasilju bez ičijeg pritiska. Ovakav tip radionica doprinijet će slobodi razmišljanja žena i borbe protiv bilo kojeg oblika nasilja.

Centar za pravnu pomoć osnovan je 1996. godine u Zenici. Tim aktivistkinja u svim društvenim odnosima pruža zaštitu i unapređuju ljudska prava žena i rodnu ravnopravnost. Daju podršku ženama u pristupu pravdi i ostvarivanju prava kroz pravedan treman pred pravosudnim i servisnim institucijama, a koji uvažava probleme žena.