• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.02.2016

Obavještenje o javnoj raspravi povodom usvajanja Nacrta Zakona o poticanju razvoja male privrede

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, Zaključkom broj: 01-02-1378/16 od 27.01.2016. godine, na svojoj 23. redovnoj sjednici prihvatila je Nacrt Zakona o poticanju razvoja male privrede, i isti Nacrt Zakona uputila u javnu raspravu, a organizatori javne rasprave u općinama i Gradu Zenica su općinski načelnici, gradonačelnik Grada Zenice i kantonalno Ministarstvo za privredu.

Cilj javne rasprave o Nacrtu Zakona o poticanju razvoja male privrede je da se doprinese njegovom poboljšanju, kako bi Vlada Kantona kao njegov predlagač, putem Ministarstva za privredu kao njegovog obrađivača, dostavila Skupštini Kantona odgovarajući Prijedlog Zakona o poticanju razvoja male privrede na području ZE-DO kantona. Na javnu raspravu pozivaju se predstavnici privrednih društava, vlasnici radnji, predstavnici udruženja privrednika i svi ostali koji smatraju da mogu pomoći u procesu davanja primjedbi i prijedloga na Nacrt Zakona o poticanju razvoja male privrede.

Tokom Javne rasprave prisutnima se pruža mogućnost iznošenja vlastitih mišljenja i stavova u vezi sa predloženim Nacrtom Zakona, a sve u cilju što kvalitetnije konačne verzije ovog dokumenta. Javna rasprava održat će se dana 24.02.2016. godine (srijeda) u sali Općinskog vijeća Maglaj (Dom kulture ''Edhem Mulabdić'') u periodu od 11,00 - 13,00 sati.

Nacrt Zakona o poticanju razvoja male privrede možete preuzeti ovdje: Download
Plan javne rasprave: Download