• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.01.2016

UNDP BiH objavio Javni poziv za MSP-ove i zadruge iz BiH za učešće u povezivanju u lance vrijednosti i otkup maline

Služba za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj obavještava sva zainteresovana mala i srednja preduzeća (MSP-ovi) i zadruge sa naše Općine da je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini raspisao Javni poziv za učešće u projektima "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma" i "EU Program oporavka od poplava", kroz povezivanje u lance vrijednosti i otkup maline.

Cilj ovih projektnih intervencija je ekonomski osnažiti povratnike, raseljene osobe, lica pogođena poplavama i druge socijalno ugrožene kategorije, kroz razvoj i jačanje lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kao ključnoj identifikovanoj privrednoj grani za stvaranje novih izvora prihoda i samozapošljavanje. MSP-ovi i zadruge mogu podnijeti prijave da uz podršku projekata uspostave kooperantsku mrežu proizvođača i otkupljuju malinu na sljedećoj regiji:

Regija Zenica – Zenica, Maglaj, Žepče, Doboj, Modriča
169 – maksimalni planirani broj proizvođača
370 – očekivana površina zasada u dunumima

Svi MSP-ovi i zadruge koji ispunjavaju uslove mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 01.02.2016. godine do 14:00 sati.

Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno na adresu Zmaja od Bosne b.b, 71000 Sarajevo, UN House. Prijave koje se dostavljaju direktno moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „JAVNI POZIV ZA MSP-OVE I ZADRUGE ZA POVEZIVANJE U LANCE VRIJEDNOSTI I OTKUP MALINE“.

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac: Download

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org