• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.01.2016

Obavijest o objavljenom Javnom oglasu za održivi povratak

Obavještavamo sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni oglas za podnošenje prijava/zahtjeva/projekata za program pomoći održivog povratka za proljetnu /jesensku sadnju voća za 2016. i 2017. godinu na prostoru BiH.

Predmet Javnog oglasa je prikupljanje zahtjeva fizičkih osoba – povratnika, radi pružanja pomoći u realizaciji projekata podizanja i povećanja kapaciteta voćnjaka i plantažnih nasada jagodičastog voća, kroz dodjelu sadnica voća visokostablašica (jabuka, kruška, šljiva, trešnja i kalemljeni orah) i jagodičastog voća (sadnice jagode sa kompletom za navodnjavanje i folijom, sadnice maline, borovnice, kupine i aronije) za proljetnu/jesensku sadnju u 2016. i 2017. godini, a u cilju samozapošljavanja povratnika u poljoprivredi, na prostoru Bosne i Hercegovine.

Prijavu na Javni oglas mogu podnijeti fizičke osobe – povratnici na području Federacije BiH i povratnici iz Federacije BiH u Republiku Srpsku i Brčko Distrikt, koji zadovoljavaju osnovne uvjete za implementaciju projekta – adekvatan zemljišni posjed minimalne površine 2000 m2.

Javni oglas ostaje otvoren do 23.01.2016. godine, a za više informacija se možete obratiti u Općini Maglaj ili na web stranici Općine ili Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice, Sarajevo( LINK ).