• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.11.2015

Opština Inđija prezentovala projekat Sistem 48

Predstavnici opštine Inđija danas su, u Sali hotela „Galeb“, prezentovali vlastiti administrativni projekat Sistem 48. On predstavlja jedinstven informacioni sistem u Evropi kojim se u roku od samo 48 sati rješavaju problemi građana. Služi za bolje upravljanje općinom i kvalitetnijom kontrolom javnih preduzeća.

Predavači na današnjoj prezentaciji bili su predsjednik Skupštine Opštine, gdin. Aleksandar Saša Kovačević i direktor agencije za informatičke tehnologije, gdin. Mile Bodrožić. Goste je dočekao Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, a prezentaciji su, pored njega, prisustvovali i svi državni službenici Općine Maglaj, kao i direktori javnh institucija. Općinski načelnik kratko je pozdravio goste, zahvalio im se na dolasku i na iskazivanju želje za prezentacijom ovog, veoma zanimljivog projekta. Istakao je da je Sistem 48 jako značajan i potreban svakoj općini, kako bi što bolje i efikasnije obavljali svoj posao.

Direktor agencije za informatičke tehnologije opštine Inđija prisutnima je elaborirao Sistem 48 i pojednostavio njegovo upravljanje na nivou lokalne zajednice.

"Svi problemi koji građani imaju prijavljuju se na jedno mjesto i u roku od 48 sati mora se dati odgovor podnosiocu prijave o načinu rješavanja, a često i rješiti problem, koji je građanin prijavio. Stalno se vrši kontrola i analiza problema i njihovo rješavanje, tako da povlastice od ovog sistema imaju i građani i javna preduzeća sa lokalnom zajednicom, kao i menadžment opštine", kazao je gospodin Bodrožić.



Objedinjujući rad svih javnih preduzeća u jednoj općini, Sistem 48 omogućava rješavanje problema i zahtjeva građana, raspolaganje sredstvima na nov, moderan i funkcionalan način zasnovan isključivo na tehničkim podacima i činjenicama.