• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.10.2015

Delegacija općine Maglaj u posjeti pobratimljenom gradu Altieylulu

Delegacija naše Općine, na čelu sa Općinskim načelnikom, Mehmedom Mustabašićem, proteklih dana boravila je u posjeti turskom pobratimljenom gradu Altieylulu. Tom prilikom posjetili su zgradu općine Altieylul i njihovog načelnika, Zekai Kafaoğlu, i njegove prve saradnike.

Predstavnici općine Maglaj, pored načelnika, bili su i šefica Službe za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva općine Maglaj, gđica. Senada Alibajraktarević, te gđa. Sabina Grahić, stručni saradnik za vođenje budžeta i financija/finansija. Po dolasku u Altieylul, Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, pozvan je da bude gost na 2. po redu sastanku Gradskog vijeća. Zahvalio se domaćinima na dočeku, prenio mnogo pozdrava i selama. Izjavio je da su se mnogi stambeni objekti sanirali nakon prošlogodišnjih strašnih poplava, te izrazio svoje poglede o zajedničkim aktivnostima i još jednom podrcrtao spomen na one koji su izgubili svoje živote u Turskoj.

"Zahvaljujem vam se mnogo što ste baš nas izabrali za prijatelje, za bratski grad. Drago nam je što razgovaramo o projektima i pomoći koje možete pružiti bratskom gradu Maglaju. Znam da su predizborne aktivnosti i da ste puno angažovani, te vam želim puno uspjeha, puno sreće i naravno jaku državu Republiku Tursku. Želim jaku Republiku Tursku, jake bratske odnose i mnogo sreće u životu. Nekome iz vana smeta Turska i neko ne želi da Turska bude jaka i zato se ti događaji i dešavaju. Pratimo događaje u cijelom islamskom svijetu. Turska treba ojačati i teror mora završiti što je prije moguće. Želimo da Turska bude među 10 najjačih svjetskih zemalja. Turska se može bolje promatrati izvana. Mi pratimo njen razvoj. Želimo da bude vladajuća koalicija. Na kraju želim da kažem da se nadam da će strašni nemili događaji ostati iza vas. Također želim da izjavim saučešće zbog svega što vam se desilo", kazao je Općinski načelnik.



Turska delegacija, na čelu sa zamjenikom načelnika Ahmetom Šenom nedavno je boravila u Maglaju, zajedno sa najuspješnijim studentima ovoga grada, te se ovom prilikom načelnik Kafaoğlu još jednom zahvalio na velikom gostoprimstvu kojeg su njegovi pomoćnici imali u Maglaju. Rado je naglasio da će se sljedeće godine organizovati slično putovanje mladih studenata u Maglaj.

"Ja sam sretan što mogu pozdraviti i ugostiti načelnika Maglaja i njegov tim. Zahvalan sam mu što suosjeća sa nama zbog tragičnih terorističkih napada u Ankari. Dijeleći bol sa nama, on se smanjuje. Svemogući Bog je taj koji će ponovo blagosloviti našu zemlju", izjavio je načelnik Altieylula.

Tokom boravka u Turskoj, delegacija iz našeg grada posjetila je i novootvoreno mjesto za siromašnu djecu "Gazi Osman Paša Algemen". Upoznali su se sa društvenim aktivnostima i djelatnostima na nivou Općine.





FOTO: altieylul.bel.tr