• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.07.2015

Potpisan Zapisnik o primoredaji obaloutvrde u naselju Fojnica

Hilfswerk Austria International (HWA) u saradnji sa Austrijskom nacionalnom televizijom (ORF), kao jednom od glavnih donatora, obezbijedila je sredstva za sanaciju obaloutvrde u naselju Fojnica, kako bi se zaštitila četiri objekta od urušavanja. S tim u vezi potpisan je Zapisnik o primopredaji između HWA i Općine Maglaj koja je ujedno i korisnik predmetne komponente.



Primopredaji su ispred HWA prisustvovali Muris Kodžaga, menadžer projekta i Azer Kohnić, glavni inžinjer projekta, te predstavnici iz Općine.



HWA je kroz pojekat „Pomoć porodicama pogođenim poplavama u BiH“, u Maglaju, dosta toga uradila. Rekonstruisano je dvadeset kuća u naselju Fojnica, te obezbijeđen namještaj i bijela tehnika, a trenutno se radi na obnovi dvije kuće koje su totalno uništene u majskim poplavama. Oživljena je poljoprivredna proizvodnja, nabavkom alata i druge artikala za 27 porodica. Ukupna vrijednost projekta je 531.516 KM.

Kao što i sami predstavnici HWA kažu, najvažnije je da su korisnici zadovoljni. Drago im je što su doprinjeli obnovi i tako smanjili uticaj od nastanka novih katastrofa.